KUNSTPAUSEN: KONSTRUKTIONEN i Information.

I dagens Information er et lille billede med tekst:

https://www.information.dk/kultur/2016/04/kunstpausen-konstruktionen

information+forslag+3+copy

Mie Olise Kjærgaard arbejder hovedsageligt i maleri og installation og altid ud fra temaet den arkitektoniske konstruktion. Kjærgaard er interesseret i selve konstruktionens natur, og hvordan en konstruktion fortæller om det samfund, den er en del af.

Med udgangspunkt i sydamerikanske feltstudier, er Kjærgaard p.t. optaget af, hvordan moderne ruiner forlades og bebos på ny. Det er blevet til soloudstillingen Discontinued Monuments, som åbnede på Museo de Arte Acarigua-Araure i Venezuela 16. april.

Kjærgaard har tidligere opsøgt forskellige steder i forfald, bl.a.en forladte russiske mineby ’Pyramiden’ ved den arktiske cirkel – og Newfoundland i fodsporet på Aksel Sandemoses søheltefigur, Espen Arnakke, der dannede grundlag for hendes soloudstilling på Nikolaj Kunsthal i 2012.

Mie Olise Kjærgaard er uddannet med en MA i Fine Arts fra Central St Martins i London 2008. Kjærgaard har boet og arbejdet i New York i fem år og er for nyligt flyttet tilbage til København. Hun har bl.a. udstillet på Museum of Contemporary Art i Utah, Museum of Fine Art Houston, Barbara Davis Gallery i Texas, Samuel Freeman Gallery i Los Angeles. I maj åbner Mie Olise Kjærgaard en udstilling i Politikens Hus.

CategoriesNews