Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; Blogger_Importer has a deprecated constructor in /customers/9/e/a/mieolise.com/httpd.www/wp-content/plugins/blogger-importer/blogger-importer.php on line 44 Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/9/e/a/mieolise.com/httpd.www/wp-content/themes/studio8-wpl/option-tree/ot-loader.php on line 98 Notice: Only variables should be passed by reference in /customers/9/e/a/mieolise.com/httpd.www/wp-content/themes/studio8-wpl/option-tree/ot-loader.php on line 326 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /customers/9/e/a/mieolise.com/httpd.www/wp-content/themes/studio8-wpl/inc/widgets/widget-text.php on line 120 DISHONEST CONSTRUCTIONS - MIE OLISE KJÆRGAARD
DISHONEST CONSTRUCTIONS

MORSØ KUNSTFORENING

JULY 9 – SEPTEMBER 4 2016

text below images.

 

 

Morsø Kunstforening july 2016 Mie_olise_k_studio

in the studio, copenhagen , may 2016

 

mie_olise_k mountains190x170cm

 

 

mie_olise_k totem

 

mie_olise_kBalancing on top, 40x40 cm, acryl på lærrede. 2016

 

mie_olise_kCanvas on stick and stones, variable dimensions, mixed media, 2016

 

mie_olise_kCurtain, weaving, mixed media, variable dimensioner, 2016

 

 

mie_olise_kUpsidedown ship, feathers, pineapples, 243x250 cm, acryl på lærrede. 2016

 

mie_olise_kPalms with laundry, mountains, pineapples, curtain cut. Fabric, variable dimensioner, 2016

 

mie_olise_kShip,feathers,mountains, 190x170 cm,akryl pålærrede. 2016

 

mie_olise_kShipe, pineapples, rainbow,2x2

 

 

Mie_Olise_kOres, ships, tucan beeks, 190x170 cm, akryl på lærrede,

 

 

 

mie_olise_k 40x40            Mie_OLISE_K 100x100           2016_Mie_olise_K05         mie_olise_kPea on pineapple, 30x30 cm, acryl på lærrede. 2016  mie_olise_kPeas on mountains, 40x40 cm, acryl på lærrede. 2016

 

 

 

mie_olise_kPineapple on pea, 24x30 cm, acryl på lærrede. 2016                 mie_olise_kShip with palms, 23x30 cm, acryl på lærrede. 2016                 mie_olise_kShipfront,30x30 cm,acryl på lærrede. 2016

 

”DISHONEST CONSTRUCTIONS” på Morsø Kunstforening af Mie Olise Kjærgaard.

En uærlig konstruktion er en konstruktion, der foregiver at være noget den ikke er!

I arkitektur-termer arbejder man med begrebet ”den uærlige konstruktion”, som traditionelt henviser til når en bygning/konstruktion foregiver at være noget den ikke er, fx en søjlekonstruktion, som ligner en betonstøbt bygning, eller hvis man pakker en træbygning ind i mursten.

Udstillingen viser nye værker fra projektet Discontinued Monuments, som baserer sig studier af moderne ruiner i Latin-Amerika, i henhold til Kjærgaards vanlige interesse i den arkitektoniske konstruktion.
Kjærgaard har arbejdet med begrebet i forhold til når en bygning gør noget andet end den skulle: fx bliver til en helt anden funktion, og ændrer strategi: mangler hele glasfacader, og disse eksempelvis erstattes af hjemmelavede murstensvægge, pap, eller stof – og herpå bebos, med vasketøj ud af vinduet – uden tanke for at bygningens grund idé i virkeligheden var fx. et shoppingcenter. De overtages af befolkningen, som selv færdiggør konstruktionerne, med det for-hånden- værende.

Et eksempel er David de Torres i Caracas.

Projektet peger således på den politiske situation derovre(især i VZLA), med en masse store og små systemskift, som skaber en lag-delt arkitektur, hvis strategi hele tiden afbrydes. Dermed er by-skabet præget af disse nutidige ruiner, som står som konstruktions-skeletter med helt andre gevækster og afslutninger end initieret.

Gennem maleri, objekter og stof værker har Kjærgaard benyttet strategier inspireret af de arkitektoniske skift, for på den måde at artikulere de lagdelte forskelligheder, som opstår i den uærlige konstuktions opbygning, – og dermed antyde hvad disse regel-spring måtte skyldes.

På Museo de Arte Acarigua i Venezuela viser Mie Olise Kjærgaard i 2016 med en stor solo-udstilling den første serie af værker, og udstillingen på Morsø Kunstforening og Himmerlands Kunstmuseum er det fortsatte arbejde med projektet.

Konstruktionen som omdrejningspunkt.

Mie Olise Kjærgaard arbejder hovedsageligt i maleri og installation og altid ud fra temaet den arkitektoniske konstruktion. Kjærgaard er interesseret i selve konstruktionens natur og hvordan en konstruktion fortæller om det samfund den er en del af.
Kjærgaard har tidligere rejst til forskellige steder i forfald, bla. to gange til den forladte russiske mine-by, Pyramiden ved den arktiske cirkel – og til Newfoundland i fodsporet på Aksel Sandemoses søheltsfigur, Espen Arnakke, der dannede grundlag for hendes soloudstilling på Nikolaj Kunsthal i 2012.

Mie Olise Kjærgaard er en dansk billedkunstner uddannet med en MA i Fine Arts fra Central St. Martins i London, 2008.

Kjærgaard har boet og arbejdet i New York i 5 år og er for nyligt flyttet tilbage til København. Hun har udstillet på Museum of Contemporary Art i Utah, Museum of Fine Art Houston, Nikolaj Kunsthal, Barbara Davis Gallery, Texas, Samuel Freeman Gallery i Los Angeles og Galleri Kant i Kbh.